creative commons

Creative Commons License
Dieser Werk bzw. Inhalt ist unter einer Creative Commons-Lizenz lizenziert.

Montag, 27. April 2009

Muslinger i min biotop

Her kommer en faglig, lille beskrivelse af udvalgte muslinger, jeg fandt ved stranden. I kan se billeder af muslingerne her i min blog. ( jeg tilføjer de næste dage billeder her i denne post )


  • Almindelig hjertemusling : Cerastoderma edule, Muslingen har es hvid til gullig skal med mange radiære ribber. Den lever under sandbundets overflade. Den kan bevæge sig hurtig via spring og grave sig hurtig ned i sandet. Den bliver spist i Frankrig og England og dens skaller udnyttes til hønsefødder.
  • Almindelig sandmusling: Mya truncata Linnaeus, den hvide skal bliver op til 14 cm. stor. Den har koncentriske striber. Forud er den spids og afrundet bagud. Den lever i sandblandet bund. Den kan ikke flytte sig. Den kom i 1300-tallet fra den Nordamerikanske østkyst.
  • Almindelig blåmusling: Mytilus edulis Linnaeus, Som navnet allerede siger, er denne musling blå-sort farvet. Skallen bliver op til 10 cm. lang og er præget af vækstlinjer. I forenden er den spids og afrundet i bagenden. Indeni er skallen perlemorsglinsende. Den findes på sten, pæle eller i store klumper fæstnet til hinanden.

Kildeangivelse : Marianne Køie, Aase Kristiansen, Susanne Weitemeyer " Havets dyr og planter"

Min biotop den 24.04.2009





Land ART

Citron på barken







Triskell i sand, afbildet med våd grus fra havet













En sjovere version af LandArt ~ æble, citron og hvidløg på et træ

Linoleumstryk & Zinkplade dybtryk

Dybtryk med zinkplade


Linoleumstryk med grøn og sort farve

Mittwoch, 8. April 2009

Pædagogisk aktivitet ved stranden

Jeg har tænkt over hvad for en anden pædagogisk aktivitet jeg kunne bruge min biotop til. Så kom jeg i tanke om noget en kollega i min praktik havde fortalt. Det gjaldt om at løbe med bind for øjnene. En strand er et godt sted for dette. Man har masser af rum, hvis man falder, så falder man blød og det er ikke så farligt som for eksempel i en skov. *smil*
Jeg "lånte" min venindes 5-årig datter og min egen datter på 2 år var også med.
I første omgang var det min tur :


Jeg var hele tiden bange for at løbe ind i min veninde, som stod og filmede mig. Det underlige var, at jeg nu, da min synssans var udelukket, fornemmede havet som meget høj. Jeg havde fornemmelsen at jeg løb en meget længere vej end jeg rent faktisk gjorde.
Jeg skulle overvinde mig men det var en meget fantastisk oplevelse.

Her løber den 5-årige pige. Hun var bange for at løbe stærkt, derfor turde hun ikke så rigtig. Men jeg synes hun klarede opgaven godt og hun sagde selv, at det var sjov og underlig at mærke sand under fødderne. Hun følte sig stærk bagefter.


Min datter på kun 2 år turdede også. Hun synes det var sjovt og anså det hele for en meget sjov leg. =)))
vurdering følger

Mittwoch, 25. März 2009

Grafik-opgave

Jeghar arbejdet med en zinkplade og linoleumssnit....jeg er spændt på hvordan trykket bliver! =) Udgangspunktet tog jeg i min biotop.

LINOLEUM











ZINK






Tegne-opgave








Mit resultat af vores tegne-opgave.. =)))

Freitag, 20. März 2009

Besøg den 20.03.2009

Idag var jeg igen på besøg ved min biotop. Det var om eftermiddagen, klokken 14.50 . Jeg iagttog at der må være mere tidevand end jeg troede. For vandstanden var meeeeget lav i forhold til mit første besøg. Jeg blev i to timer og på et given tidspunkt, ca. klokken 15.30 begyndte vandet at stige. Man kunne fornemme en lillle, kold brise og vandet slog pludselig bølger. Det blev ved og blev ved.
Mågerne sad igen for det meste i vandet. Ligesom sidste gang sad de der bare og svømmede og kiggede på hinanden.
Der var mange folk ved stranden, så jeg fik ikke rigtig startet på de ting, jeg gerne ville lave idag. Jeg var irriteret over det, hvilket førte til at jeg ikke havde ro nok til at fordybe mig i biotopen. Jeg var allerede på hjemvejen, da jeg pludselig fik øje på resterne af et kranie. Jeg vil prøve at bestemme fuglen via resten af fjerene. Det må da være en rovfugl på grund af de store kløer?!

Kragen undrer sig også over hvor vandet er blevet af :




De første mennesker, som tør at bade i det kolde vand...


Resterne af rovfuglen :









Så har jeg været kreativ med de ting jeg fandt ved stranden * collager *

Jeg har brugt lidt klippe, klister og mine sten og muslinger og det her blev resultatet:


Almindelig hjertemusling


Almindelige Blåmuslinger




Så brugte jeg også alger ( Blæretang og gaffeltang):



Blæretang


Stor Svanehalsmusling ( tror jeg ?! )



@ ida : jeg venter på de bøger, du anbefalede, så går jeg i gang med at bestemme muslinger og sten.. =))
update : der er kommet navn på muslinger og alger.

Donnerstag, 19. März 2009

Så har jeg været kreativ med de ting jeg fandt ved stranden * halskæde *

På min sidste strandtur samlede jeg mange ting :





Jeg har blandt andet lavet en kæde af en almindelig hjertemusling. Jeg har først med boret et hul i muslingen med en almindelig borer og så bagefter er jeg bare kommet et lederbånd igennem hullet. Færdig var kæden! Man kan også lave armbånd eller komme flere muslinger på kædens snor.















Freitag, 13. März 2009

Hej allesammen....

Jeg var igen nede ved stranden. Det var regnvejr og dæmring. Det første jeg iagttog var, at mågerne denne gang ikke sad på molen, men næsten allesammen var i vandet. Havet havde en lavere vandstand end i mandags.
Vi ( min datter og mig ) samlede sten, muslinger, sand, tang og ting som ikke tilhører stranden. Jeg lagde mærke til at jeg har en dårlig " sten-sammle-kompetence " . Men jeg blev ved og så fik jeg også øje på nogen flotte sten. I hvert fald i mine øjne flotte.. =))

I første omgang kommer mine billeder fra igår, den 12.03.2009 :




















Dienstag, 10. März 2009

Montag, 9. März 2009

~~ Min Biotop ~~ Billeder fra den 09.03.2009



Som biotop valgte jeg et område fra stranden Ostseebad, som ligger i Flensborg. Jeg valgte præcis dette område, fordi jeg kan li´at være ved stranden, men er der alt for sjældent. Derudover synes jeg at man møder en meget interessant variation her og jeg er spændt på de pædagogiske aktiviteter, man kan knytte til dette sted.

De første billeder fra min biotop optagtet den 09.03.2009 :





Almindelig sandmusling